Ποιοί είμαστε

Πέτρα που κυλάει δεν χορταριάζει, λέει μια λαϊκή παροιμία.

Γι’ αυτό, το Τρίκυκλο έχει τρεις τροχούς.

Από το 1997, κυλώντας στον χρόνο, ψάχνουμε στις γεύσεις βασικά της Ελληνικής Γής, στη μουσική, στην τέχνη, στην επαφή με τους ανθρώπους.

Θέλοντας να κάνουμε το μεράκι μας δουλειά και να το μοιραστούμε με τον κόσμο, ανοίξαμε ένα χώρο για να γίνει το στέκι μας.

Βρίσκεται πλάι στο πάρκο του λόφου Λαμπράκη, στον πεζόδρομο της οδού Πυθέου, σε ένα ανακαινισμένο πέτρινο δίπατο κτίριο του 1931 με δική του αυλή.

Από το 1997, λειτουργεί με πενήντα περίπου γεύσεις ελληνικής κουζίνας, που ανανεώνονται συνέχεια. Μεζέδες στο φούρνο, στη σχάρα ή στο τηγάνι. Κρύα πιάτα και θαλασσινά.

Λατρεύουμε τις γεύσεις των Ελληνικών αμπελώνων και των παραδοσιακών ποτών Τσικουδιά κατευθείαν από παραγωγό της Κρήτης. Οίνος προσεγμένος (μικροί παραγωγοί). Ρακόμελο και ψημένη Αμοργού. Πάνω από 18 ετικέτες μπύρας, αποστάγματα, παλαιωμένα τσίπουρα. Ετικέτες ούζου από πολλές περιοχές της Ελλάδας. Γενικά ότι αξίζει τον κόπο να βρέχει το λαρύγγι μας.

Μπορείτε να απολαύσετε το ποτό ή τον καφέ σας.

Επίσης, μπορείτε να οργανώσετε μικρές φιλικές ή επαγγελματικές συνεστιάσεις σε μία από τις αίθουσες μας

Από την πρώτη στιγμή που ανοίξαμε το Τρίκυκλο, πιστέψαμε στο:
“Ό,τι τρώμε, τρώτε. Ό,τι πίνουμε, πίνετε.”. Και το πιστεύουμε ακόμα.

 

Στο Τρίκυκλο από την πρώτη ημέρα λειτουργίας μας δείξαμε την ευαισθησία μας για το περιβάλλον και θέσαμε ως έναν από τους στόχου μας, την προστασία του, με τη μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος.
Για το σκοπό αυτό προχωρήσαμε σε συστηματική ανακύκλωση των υλικών (γυαλί, χαρτί, αλουμίνιο κ.λ.π.) που περίσσευαν από την καθημερινή μας λειτουργία.
Επίσης, μεγάλη προσπάθεια γίνεται για την όλο και λιγότερη σπατάλη των πρώτων υλών που χρησιμοποιούμε στο μαγείρεμα. Η παγκόσμια προσπάθεια ενάντια στο φαινόμενο της σπατάλης τροφίμων "food waste" μας βρίσκει σύμφωνους.
Επιπλέον, στα άμεσα σχέδιά μας είναι η συνολική αντικατάσταση όλων των συσκευασιών που χρησιμοποιούμε στη διανομή του φαγητού, χρησιμοποιώντας συσκευασίες από ανακυκλώσιμα, βιοδιασπώμενα υλικά.
Χρέος μας είναι η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος αφήνοντας στις επόμενες γενιές ό,τι καλύτερο μπορούμε.
Στο site μας θα σας ενημερώνουμε συνεχώς για αυτές μας τις προσπάθειες.